Foto: LETA

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns, pamatojoties uz Latvijas Zvērinātu notāru padomes vēstuli par to, ka pret zvērinātu notāri Lailu Porieti uzsākta kriminālvajāšana un lieta nodota tiesai, nolēmis atstādināt Rīgas apgabaltiesas zvērinātu notāri Lailu Porieti.

Par to portālu "Delfi" informēja Bordāna preses sekretāre Līga Ādamsone.

Pirms lēmuma pieņemšanas ministrs iepazinies ar Ģenerālprokuratūras un Rīgas Centra rajona tiesas sniegto informāciju, kas pamatoja apsūdzības celšanu un krimināllietas izskatīšanu. Tāpat Bordāns iepazinies arī ar pašas notāres sniegto rakstisko paskaidrojumu.

Izvērtējot visus saņemtos materiālus, ministrs secinājis, ka, Porietei turpinot pildīt zvērināta notāra amata pienākumus krimināllietas izskatīšanas laikā, varētu būt diskreditēts ne tikai notariāta institūts kā tāds, bet visa valsts pārvalde kopumā, jo atbilstoši Notariāta likumam amata darbībā zvērināti notāri pielīdzināti valsts amatpersonām un ir tiesu varai piederīgās personas.

Vērtējot visu informāciju, tieslietu ministrs 20.novembrī pieņēmis lēmumu atstādināt Porieti no amata Rīgas apgabaltiesas darbības teritorijā līdz galīgā nolēmuma kriminālprocesā spēkā stāšanās brīdim.

Porietes atstādināšanas laikā notāra amata pienākumi uzticēti Rīgas apgabaltiesas zvērinātai notārei Diānai Tučkus.

Poriete apsūdzēta par vecu un nevarīgu cilvēku apkrāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!