Foto: DELFI

Zvērinātu advokātu biroji un individuāli praktizējoši zvērināti advokāti sniegs bezmaksas juridiskās konsultācijas traģēdijas Zolitūdē, kad iebruka veikala "Maxima" jumts, cietušajiem un bojā gājušo tuviniekiem, portāls “Delfi” uzzināja padomē.

Bezmaksas juridiskās konsultācijas un palīdzību būs iespēja saņemt, iepriekš sazinoties ar izvēlēto juridiskās palīdzības sniedzēju.

Advokātu saraksts, kuri piedāvā bezmaksas juridisko palīdzību, pieejams Zvērinātu advokātu padomes mājas lapā www.advokatura.lv sadaļā „Juridiskā palīdzība Zolitūdes traģēdijā cietušajiem".

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Grīnbergs visu kolēģu vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību cietušo tuviniekiem un norāda, ka advokāti varēs sniegt visa veida juridisko palīdzību cietušajiem, tajā skaitā pārstāvēs intereses kriminālprocesā, palīdzēs sagatavot kompensāciju pieteikumus gan par veselībai nodarīto kaitējumu, gan par zaudējumu atlīdzības piedziņu. Juridisko palīdzību būs iespējams saņemt arī ģimenes tiesību un mantošanas tiesību nozarēs, kā arī par citiem ar šo traģēdiju saistītiem jautājumiem.

Termiņš bezmaksas juridiskās palīdzības sniegšanai pagaidām netiek noteikts.

Tā kā advokāti turpina pieteikties, juridiskās palīdzības sniedzēju saraksts tiek papildināts.

Jau vēstīts, ka, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, dzīvības zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!