Foto: AFI

Baltkrievijas pilsonis, kurš, divreiz cenšoties aizbēgt no robežsargiem, nedēļas nogalē taranēja Latvijas un Baltkrievijas robežpunktu un salauza robežsardzes posteņa barjeru, būtiskus materiālus zaudējumus nav radījis, pastāstīja Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Barjera nav bijusi "izrauta ar saknēm", bet bojāta tiktāl, ka robežsargi pašu spēkiem varēja to atjaunot, sacīja Pozņaka.

Jau ziņots, ka aizvadītajās brīvdienās Silenes robežkontroles punktā Baltkrievijas pilsonis nav nokārtojis robežkontroles procedūras un, mēģinot ievest kontrabandas cigaretes, divreiz centies aizbēgt no robežsargiem. Veicot ar automašīnu "Audi A6" Latvijā iebraucošā Baltkrievijas pilsoņa robežpārbaudi, robežsargiem un muitai radās aizdomas par iespējamu nedeklarēto cigarešu pārvietošanu.

Pēc norādes auto iziet padziļinātu apskati Baltkrievijas pilsonis negaidīti mainīja virzienu un, strauji uzņemot ātrumu, mēģināja izbraukt no robežkontroles punkta teritorijas un izmest no mašīnas cigaretes. Robežsargi nekavējoties novērsa radušos ārkārtas situāciju un pārkāpēju pārtvēra.

Pēc pārbaudes robežsargi konstatēja 33 020 kontrabandas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Kā iepriekš sacīja Pozņaka, jau pēc procesuālo formalitāšu nokārtošanas baltkrievam acīmredzot neizturēja nervi - viņš, tā arī nesagaidot robežsarga atļauju izbraukt no robežkontroles punkta, negaidīti izskrēja no uzgaidāmās telpas, ielēca savā auto un lielā ātrumā aizbrauca uz Baltkrievijas pusi. Pa ceļam viņš pamanījās salauzt posteņa barjeru, bet personas un automašīnas dokumenti palika robežkontroles punktā.

Īsā pakaļdzīšanās beidzās jau pie Baltkrievijas robežsargu posteņa, kur bēgošo automašīnu aizturēja ar speciālām transportlīdzekļu apstādināšanas iekārtām.

Valsts robežsardzē pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma (KL) 190.panta pirmās daļas - par kontrabandu un KL 284.panta otrās daļas - par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu. Tāpat tiks pieņemts lēmums par ārzemnieka iekļaušanu personu sarakstā, kurām liegta ieceļošana Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!