Foto: LETA
Biedrības "Apvienība pret nacismu" priekšsēdētājs Jānis Kuzins, kurš sestdien Jūrmalā piekauts, uzbrukumu saista ar kādu personu nevēlēšanos viņu redzēt 16.marta pasākumos.

Kuzins sarunā ar portālu "Delfi" atklāja, ka uzbrukums noticis Jūrmalā, netālu no viņa privātmājas, kas ir arī "Apvienības pret nacismu" reģistrētā adrese. Jautāts par uzbrucēju skaitu, Kuzins atbildēja: "Kādi divi." Pēc uzbrukuma viņš devies pēc medicīniskās palīdzības un pirmdien vērsīsies ar iesniegumu policijā.

Svētdien Kuzins izplatīja fotogrāfiju, kurā viņam redzama zila acs.

Uzbrukumu viņš saista ar kādu personu nevēlēšanos viņu redzēt 16.marta pasākumos. Sarunā ar portālu "Delfi" viņš pieļāva, ka uzbrucēji varētu būt "Nacionālās apvienības" atbalstītāji. Pirmdien viņš arī esot saņēmis īsziņu no "Nacionālās apvienības" vadītāja Raivja Dzintara, kurš jautājis, vai tiešām uzbrukumu veikuši ar apvienību saistīti cilvēki, apgalvo Kuzins. Pirms šis īsziņas Dzintars esot Kuzinam zvanījis, bet viņš necēlis klausuli.

Jautāts, kāpēc uzreiz sestdien nevērsās policijā, Kuzins īsti neatbildēja, sakot, ka, lai to darītu, gaidījis darba dienu. Jautāts, vai devies arī uz slimnīcu, Kuzins atbildēja apstiprinoši.

Dzintars gan portālam "Delfi" klāsta atšķirīgu komunikācijas versiju: "Es viņu informēju, ka neviens no mūsējiem tas nevarēja būt un ka lai noskaidro apstākļus, jo citādi tā ir apmelošana. To arī sagaidu. Citādi bez pierādījumiem tiek nomelnota Nacionālā apvienība. Nekad neesam atbalstījuši vardarbību, un mums nav nekāda daļa gar Jāni Kuzinu un viņa plāniem kādos datumos"

Jau vēstīts, ka arī 2013.gadā Kuzins sūdzējās, ka ticis piekauts. Pērn 16.martā drīz pēc pasākuma vienam no piketa organizētājiem kāds no pasākumu apmeklētājiem nodarīja maznozīmīgus miesas bojājumus. Cietušais bija biedrības "Apvienības pret nacismu" vadītājs Kuzins.

Par šo pārkāpumu kādam jaunietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un piemērots 200 latu (ap 280 eiro) naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!