Foto: Shutterstock
Šā gada 24.martā Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par fizisku, emocionālu un seksuālu vardarbību pret bērniem, kurā pie atbildības lūgts saukt kādu vīrieti, kurš ilgstoši fiziskai, emocionālai un seksuālai vardarbībai pakļāvis savus trīs mazgadīgos bērnus, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Apsūdzētais vīrietis ilgstošā laika periodā no 2009. gada septembra līdz 2013.gada 10. jūnijam cietsirdīgi un vardarbīgi izturējās pret saviem trim mazgadīgajiem bērniem, nodarot bērniem fiziskas un psihiskas ciešanas.

Turklāt bērnu tēvs ilgstošā laika periodā izdarīja netiklas darbības ar saviem bērniem. Vīrieša veiktās prettiesiskās un amorālās darbības izraisījušas smagas sekas, jo bērniem, kuri ilgstošā laika periodā tika pakļauti fiziskai, emocionālai un seksuālai vardarbībai radušies psihiski un psiholoģiski traucējumi.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētajai personai apsūdzība uzrādīta par noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 174. panta otrajā daļā, 162.panta otrajā daļā un 160. panta trešajā daļā. 

174.panta otrā daļa par vardarbību pret nepilngadīgo kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

162.panta otrā daļa kā sodu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, bet 160.pants par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar mazgadīgo paredz sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!