Foto: DELFI
Ceturtdien Valgundē, piemājas dīķī, noslīcis divus gadus vecs zēns, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Sākotnējā informācija liecina, ka nelaime notikusi brīdī, kad vecmamma uz īsu brīdi atstājusi mazuli vienu pagalmā un iegājusi mājā.

Iznākot no mājas, viņa zēnu pagalmā vairs neredzēja un sāka kopā ar otru, 1996.gadā dzimušo mazdēlu, brāli meklēt.

Viņa bērnu atrada piemājas dīķī un izsauca mediķus, taču tiem bērnu vairs glābt neizdevās. Vecāki bērnu bija atveduši vecmammai pieskatīšanai. Policiju par notikušo informēja mediķi.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, izsaukumu mediķi saņēmuši pulksten 13.48. Uz notikuma vietu izsūtīta brigāde un dežūrārsts sniedzis tuviniekiem telefoniskas konsultācijas par to, kā viņiem rīkoties un palīdzēt bērniņam.

Mediķi par bērna dzīvību cīnījušies vairāk nekā 1,5 stundas un mēģinājuši viņu glābt, taču tas nav izdevies.

Mediķi iesaka pārdomāt atklāto ūdenstilpņu nepieciešamību pie mājām, kurās ir mazi bērni. Ja tilpnes ir, tad tās būtu vēlams norobežot un liegt bērniem piekļuvi. Tāpat mediķi aicina neatstāt bez uzmanības bērnus šādās vietās, jo tas ir viens mirklis, kad bērns pieliecas apskatīt kaut ko, kas saistījis viņa uzmanību un iekrīt ūdenī. Šādā vecumā bērni parasti nesauc pēc palīdzības, tāpēc notikušo ir grūti nekavējoties pamanīt. Mediķi aicina atklātu ūdenstilpņu tuvumā bērnus rūpīgi pieskatīt.

Policija izsaka līdzjūtību tuviniekiem. Likumsargi arī lūdz bērnus ūdenstilpņu tuvumā rūpīgi pieskatīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!