Foto: VID



Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu pret kādu agrāk tiesātu Latvijas iedzīvotāju par vairāk nekā 20 kilogramu hašiša kontrabandu no Lietuvas uz Latviju caur Grenctāli, kā arī kratīšanas laikā atklātiem vēl aptuveni 9 kilogramiem hašiša un 3 kilogramiem marihuānas, portāls “Delfi” uzzināja VID.

2013.gadā šī bija otra lielākā uz Latvijas robežas aizturētā narkotiku krava, kuras  vērtība pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm „melnajā" tirgū ir aptuveni 130 000 līdz 150 000 eiro.

VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu rīcībā bija informācija, ka minētā persona - recidīvists pērnā gada vasarā atbrīvots no 2,5 gadus ilga apcietinājuma Igaunijā, kurā viņš atradās par vairākām luksus klases automašīnu zādzībām organizētā grupā. Vēl pirms viņš bija izcietis astoņus gadus ilgu cietumsodu Latvijā par laupīšanu organizētā grupā lielā apmērā.

Kriminālprocess Latvijā pērnā gada novembrī tika sākts par narkotisko vai psihotropo vielu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai lielā apmērā, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā realizācijas nolūkā, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu bez nolūka tās realizēt.

Aizdomās turētais vīrietis atrodas apcietinājumā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā VID noskaidroja, ka 1966.gadā dzimušais Latvijas iedzīvotājs 2013.gada 4.novembrī vairāk nekā 20 kilogramus hašiša  kontrabandas ceļā Latvijā ievedis no Lietuvas. Hašišu ar kopējo svaru 20,106 kilogrami, kas bija fasēts brūnās taisnstūra formas sapresētas masas briketēs, minētā persona Latvijā bija ievedusi slēptā veidā Latvijā reģistrētā automašīnā.

Kratīšanas laikā pie aizturētā tika atrastas divas psihotropo vielu saturošas MDMA tabletes ar kopējo svaru 0,3704 grami, bet personas lietošanā esošajās telpās Rīgā tika atrasti vēl trīspadsmit iepakojumi ar 9,217 kilogramiem hašiša tādās pašās briketēs kā automašīnā atrastās, kā arī divpadsmit rūpnieciski aizpakotus polimēra materiāla saiņus ar trim kilogramiem marihuānas.

Kriminālprocess kriminālvajāšanai nosūtīts par narkotisko vai psihotropo vielu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas robežai lielā apmērā, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā realizācijas nolūkā, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu bez nolūka tās realizēt.

Par šiem nodarījumiem vīrietim draud cietumsods uz laiku līdz 15 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!