Foto: EPA/Reuters/Scanpix/LETA

Visturīgākā Austrālijas sieviete – kalnrūpniecības magnāts un miljardiere Džīna Rainhārta – pieprasījusi Austrālijas Nacionālajai galerijai aizvākt no sienas portertu, kurā viņas noģīmis ir tikai viens no daudziem atsevišķā izstadē, ziņo "Sky News".

Austrālietes izrakteņu miljardieres Džīnas Rainhārtas portrets šobrīd izstādīts Nacionālajā galerijā godalgotā mākslinieka Vincenta Namatjiras veidotu gleznu izstādē. Turīgā sieviete nav mierā ar sevis atainojumu, tāpēc pieprasījusi savu portretu no sienas noņemt.

Gleznā viņa attēlota ne pārāk glaimojošā izskatā – šķību seju un dubultzodu.

Rainhārta publiski nav komentējusi Namatjiras izstādi un tajā redzamo, taču zināms, ka viņa lūgusi Nacionālajai galerijai šo gleznu tomēr noņemt. Šī vēsts Austrālijā guvusi plašu rezonansi.

Pats mākslinieks, komentējot bagātnieces prasību, ir lakonisks un saka, ka "šo pasauli krāsoju tādu, kādu to redzu".

Galerijas pārstāvji Austrālijas TV kanālam ABC sacīja, ka "tā novērtē sabiedrības dialogu par mūsu kolekciju un izstādēm".

Mākslinieks savai izstādei devis nosaukumu "Austrālija krāsās", un bez Rainhārtas sejas tur redzami vairāki slaveni ļaudis – karalis Čārlzs III, karaliene Elizabete II, bijusī Austrālijas premjerministre Džūlija Džillarda un citi.

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!