Foto: VID

Krievijas un Ungārijas pilsoņu grupu tur aizdomās cigarešu kontrabandas organizēšanā, Latvijā smēķus ievedot ar jūras transportu, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Muitnieki saņēmuši informāciju par iespējamu divu ārvalstu pilsoņu organizētu cigarešu kontrabandu no Krievijas uz Latviju ar jūras transportu. Pārbaudot šo informāciju, Rojā izdevās aizturēt astoņus cilvēkus un 11 588 400 cigaretes "Brendal" bez akcīzes markām. Tas notika brīdī, kad tās tika atvestas ar jūras konteineru uz kādu Latvijas uzņēmumam piederošu angāru pārkraušanai.

Nozieguma organizatori pēc uzrādītajiem pases datiem ir 1981.gadā dzimis Krievijas un 1979.gadā dzimis Ungārijas pilsonis, taču pastāv pamatotas aizdomas, ka Ungārijas pilsoņa pase ir viltota un persona ir iesaistīta citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā citās valstīs. Minētās personas šobrīd atrodas apcietinājumā, norāda VID.

Pārējie aizturētie ir no 1961.gada līdz 1980.gadam dzimuši vīrieši – Latvijas iedzīvotāji un viena 1975.gadā dzimusi Krievijas pilsone. Pēc nepieciešamo izmeklēšanas darbību veikšanas personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Par minēto faktu VID Muitas kriminālpārvaldē 2014.gada 21.augustā uzsākts kriminālprocess pret astoņiem cilvēkiem par kontrabandu lielā apmērā personu grupā.

Ir pieņemts lēmums cigaretes nodot atbildīgā glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Pēc VID speciālistu aplēsēm novērstais kaitējums valstij ir aptuveni 1 738 260 eiro.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

VID grupējumu aizturēja, sadarbojoties ar kolēģiem Valsts policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!