Foto: stock.xchng

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aicina pie kriminālatbildības saukt Salaspils novada būvvaldes būvinspektoru par iespējamu kukuļņemšanu, portālu "Delfi" informē biroja pārstāve Laura Dūša.

KNAB Rīgas rajona prokuratūrai nosūtījis 2013.gada aprīlī uzsāktā kriminālprocesa materiālus ar lūgumu saukt pie kriminālatbildības būvinspektoru.

Dūša norāda, ka izmeklēšanas gaitā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka Salaspils novada būvvaldes būvinspektors pieprasīja un pieņēma kukuli 213,43 eiro (150 latu) apmērā. Nauda ņemta no īpašnieku pilnvarotās personas par administratīvās lietvedības neuzsākšanu saistībā ar nepagarināto būvatļauju un patvaļīgo būvniecību.

KNAB izmeklētājs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Salaspils novada būvvaldes būvinspektoru par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu saskaņā ar Krimināllikuma 320.panta trešo daļu. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likuma noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!