Foto: PantherMedia/Scanpix
Tiesai nodota krimināllieta, kurā divi vīrieši apsūdzēti divās laupīšanās un kādas sievietes slepkavībā, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Ventspils prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā divi vīrieši apsūdzēti par mantas nolaupīšanu, saistītu ar vardarbības piedraudējumu kā arī par vardarbīgu laupīšanu, kas izraisījusi cietušā nāvi.

Apsūdzība liecina, ka vīrieši, pēc iepriekšējas vienošanās, devās uz degvielas uzpildes staciju (DUS), kur viens no apsūdzētajiem palika ārpusē un vēroja apkārtni, lai DUS neiebrauktu automašīnas, bet otrs apsūdzētais, maskējot seju ar tumšu lakatu un uz galvas uzvilktu jakas kapuci, iegāja DUS veikalā un pieprasīja operatorei naudu.

Kad operatore atteicās atdot naudu, apsūdzētais piedraudēja ar nazi un nolaupīja no kases vairāk nekā 56 eiro. Dažas dienas pēc izdarītās laupīšanas, viens no apsūdzētajiem vīriešiem, caur neaizslēgtu tualetes logu iekļuva kādā mājā un nolaupīja mantas vairāk nekā 691 eiro apmērā. Turklāt abi apsūdzētie vīrieši vienojās aplaupīt jau agrāk noskatītu privātmāju, kur caur katlu telpas neaizslēgtajām durvīm iekļuva garāžā.

Kad mājās atgriezās mājas īpašniece un pa logu ieraudzīja vienu no apsūdzētajiem, kurš izgāja no katlu telpas un mēģināja iekļūt mājās, cietusī iegāja katlu mājas telpā, kur viņu jau gaidīja otrs apsūdzētais. Viņš ar koka latu sāka sist cietušo un pēc tam žņaugt, līdz viņa zaudēja samaņu un nokrita uz grīdas, uzskata apsūdzība. Apsūdzētais turpināja sist cietušo ar katlu telpā esošo cirvi.

No gūtajiem miesas bojājumiem iestājās cietušās nāve. Apsūdzētie no mājas nolaupīja mantas vairāk nekā 4061 eiro apmērā un bankas karti, kuru nekavējoties arī izmantoja.

Vīrieši pie atbildības saukti pēc vairākiem likuma pantiem, tostarp – slepkavību.

Lietā nodota izskatīšanai Ventspils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!