Foto: VID

Valsts policijas darbinieki Ozolnieku apkaimē atsavinājuši 240 000 kontrabandas cigaretes, kā arī par nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvadāšanu un glabāšanu personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās aizturējuši trīs personas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Liels nelegālo cigarešu daudzums tika atsavināts Ozolniekos, kur "NZ" un "Premjer" cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām pārvadātas automašīnā "Opel Vectra". Policija aizturējusi 1971. gadā un 1961. gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar akcizēto preču nelikumīgu apriti.

Savukārt sankcionētā kratīšanā Ozolnieku novadā vienā no privātmājām atsavinātas 14 kastes ar dažādu marku cigaretēm. Šajā gadījumā policija aizturējusi kādu 1962. gadā dzimušu vīrieti.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 221. panta 2. daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizvadītajos desmit mēnešos Zemgales reģionā par nelegālo akcizēto preču apriti uzsākti 132 kriminālprocesi. Kā liecina Valsts policijas apkopotie statistikas dati, šogad ievērojami vairāk atsavinātas nelegālās cigaretes. Zemgales reģionā atsavinātas 2 687 800 kontrabandas cigaretes, bet pērn analogā periodā bija atsavinātas 1 761 578 cigaretes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!