Foto: Shutterstock

Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par narkotisko vielu neatļautu iegādi, pārvadāšanu un glabāšanu realizācijas nolūkā, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe.

Lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka apsūdzētais laikā no 2014.gada aprīļa līdz maijam, precīzi pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotā laikā un vietā, realizācijas nolūkā neatļauti iegādājās no izmeklēšanā nenoskaidrotām personām ne mazāk kā 31,9 gramus marihuānas. Vīrietis to neatļauti pārvadājis un glabājis, kā arī neatļauti realizējis personām, kuras netiek apsūdzētas šajā kriminālprocesā.

Līdz ar to apsūdzētais pārkāpis likuma "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību" 5.panta prasības. Likums paredz aizliegumu audzēt, ražot, importēt, izplatīt, glabāt, nodot par atlīdzību vai bez tās, kā arī iegādāties, lietot un sūtīt cauri Latvijas teritorijai 1.sarakstā iekļautos augus, vielas un zāles.

Vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 253.1 panta 1.daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu apriti bez nolūka tās realizēt. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Siguldas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!