Foto: Valsts policija

Valsts policijas kinologs ar suni palīdzējis notvert vīrieti, kurš no kāda dzīvokļa Rīgā, Matīsa ielā, nozadzis vairākas mantas, tostarp trīs velosipēdus, sporta inventāru, divus portatīvos datorus un mobilos telefonus.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijā otrdien, 27.janvārī, ap pulksten 5:00 Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki saņēmuši par zādzību kādā dzīvoklī Matīsa ielā. Pēc ierašanās notikuma vietā policisti noskaidroja, ka zaglis bija uzlauzis dzīvokļa durvis un nozadzis vairākas mantas.

Pēc neilga brīža policijas darbinieki saņēma informāciju, ka pie netālu esošās daudzdzīvokļu mājas sētas ir pieslieti velosipēdi. Savukārt pagalmā redzēts aizdomīgs vīrietis, kurš nes dažādas mantas.

Aizdomās, ka redzētais vīrietis varētu būt saistīts ar zādzību no dzīvokļa, policisti devās uz norādīto vietu. Tomēr tur likumsargi neatrada ne pieslietos velosipēdus, ne aizdomīgo vīrieti.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas kinologs ar suni. Dienesta suns policistus aizveda līdz vēl kādas citas netālu esošas ēkas kāpņu telpai. Likumsargi noskaidroja iespējamās vainīgās personas dzīvesvietu un pēc kāda laika aizturēja 1984.gadā dzimušu vīrieti.

Vīrieša dzīvesvietā policisti atrada teju visas no dzīvokļa nozagtās mantas.

Aizturētais tika nogādāts iecirknī. Valsts policija norāda, ka vīrietis jau iepriekš tiesāts par mantiskiem noziegumiem. Tuvākajā laikā tiks lemts arī par drošības līdzekļa piemērošanu.

Patlaban par zādzību no dzīvokļa sākts kriminālprocess. Vīrietim par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!