Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policijas darbinieki pirmdien, 2.februārī, Pļavniekos aptuveni 200 metrus no nozieguma vietas aizturējuši divus iereibušus 1998.gadā dzimušus jauniešus, kuri bija nozaguši automašīnu.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijā, pirmdien ap pulksten 20:00 Rīgas Ķengaraga iecirkņa darbinieki saņēmuši informāciju par diviem jauniešiem, kuri, iespējams, mēģina nozagt "Volkswagen Golf" automašīnu no kāda daudzdzīvokļu ēkas pagalma Dravnieku ielā.

Pēc ierašanās notikuma vietā policijas darbinieki noskaidroja, ka zagļiem automašīnu bija jau izdevies aizdzīt. Apsekojot apkārtni, aptuveni 200 metrus no nozieguma vietas policijas darbinieki pamanīja nozagto automašīnu un divus jauniešus.

Policisti aizturēja divus 1998.gadā dzimušus puišus. Abi jaunieši atradās alkohola reibumā un vadīja nozagto automašīnu bez transportlīdzekļa vadītāja apliecības.

Puiši savu vainu zādzībā atzinuši.

Pret abiem puišiem sākts kriminālprocess par zādzību grupā, tāpat pret vienu no abiem aizturētajiem sākts kriminālprocess arī par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā.

Par zādzību grupā pēc Krimināllikuma 175.panta paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav vadīšanas tiesību vai tas darīt alkohola reibumā pēc Krimināllikuma 262.panta var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!