Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā kratīšanās dažādos mājokļos Daugavpils novadā un pilsētā policijas darbinieki atraduši un izņēmuši šaujamieročus, munīciju un dažādus spridzekļiem līdzīgus priekšmetus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Saistībā ar iepriekš sāktu kriminālprocesu par neatļautu šaujamieroču, munīciju vai sprāgstvielu apriti dažādos mājokļos Daugavpils apkaimē likumsargi veikuši sankcionētas kratīšanas. Rezultātā policijas darbinieki konstatējuši un izņēmuši dažādus ieročus un munīciju.

Pavisam kopā pēc vairākām adresēm kratīšanu rezultātā izņemts ap 300 gabaliem dažāda kalibra munīcijas, bises, tostarp viena ar optisko tēmēkli, mazkalibra šautene un Otrā pasaules kara laika spridzekļiem līdzīgi priekšmeti.

Saistībā ar minēto likumpārkāpumu policija pārbauda četras personas - divus 1957.gadā dzimušus vīriešus, 1973.gadā dzimušu vīrieti un 1981.gadā dzimušu vīrieti.

Patlaban policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas - par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Policija tāpat nozīmēs arī nepieciešamās ekspertīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!