Foto: Shutterstock

Valsts policija aizvadītajā gadā atklājusi 27 marihuānas audzētavas, kas norādot uz marihuānas audzēšanas stabilitātes saglabāšanos narkotisko un psihotropu vielu apritē Latvijā, liecina Valsts policijas apkopotā statistika par 2014.gadu.

Turklāt likumsargi secinājuši, ka pērn parādījusies arī jauna tendence, proti, kopā ar marihuānas audzēšanu cilvēki, kas nodarbojas ar šo rūpalu, sākuši audzēt arī halucinogēnās sēnes, vērtējot pērnā gada situāciju sacīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Kā galvenās tendences 2014.gadā Valsts policija iezīmējusi to, ka Latvijā izplatītākās narkotiskās vielas ir amfetamīnu grupas vielas, jaunās psihoaktīvās vielas, marihuāna un kokaīns.

Tāpat iezīmējusies narkotisko un jauno psihoaktīvo vielu kontrabanda.

Sanāksmē Grišins minēja, ka aizvadītais gads ar narkotikām saistīto noziegumu jomā iezīmējies ar to, ka Latvija tiek izmantota tranzītvalsts statusā.

Tāpat Latvijas valstspiederīgie tiek izmantoti kā narkotiku kurjeri. Pērn ārvalstīs par narkotisko vielu pārvadāšanu likumsargi aizturējuši 25 Latvijas iedzīvotājus.

Kopumā 2014.gadā Valsts policija īstenojusi 1887 narkotisko, psihotropo, jauno psihoaktīvo vielu un perkusoru izņemšanas. 20% no izņemtajām vielām veidojis metamfetamīns, 28% gadījumu izņemtas jaunās psihoaktīvās vielas, 16% - izžāvēta marihuāna.

Ceturtajā vietā ierindojas gadījumi, kuros izņemts heroīns – 11%, bet 9% gadījumu likumsargi izņēmuši amfetamīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!