Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policijai pagājušā gadā par aptuveni 6,3% pieaudzis saņemto izsaukumu skaits, Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" ceturtdien atzina pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass.

Pēc pašvaldības policijas vadītāja domām izsaukumu skaita pieaugums liecinot par iedzīvotāju uzticību pašvaldības institūcijai. Lūkass norādīja, ka ceturtdien tiks prezentēta arī izstrādātā mobilā aplikācija, kas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem daudz operatīvāk un vienkāršāk ļaus sazināties ar tiesībsargājošo pašvaldības institūciju.

Pērn pašvaldības policija par administratīviem pārkāpumiem vai noziedzīgiem nodarījumiem aizturējusi 6052 iespējamos pārkāpējus. Pārsvarā izsaukumi bijuši saistīti ar alkohola lietošanu un tā rezultātā notikušajām sekām. Viņš norādīja, ka pastāv divas iespējamības – vai nu ir pieaudzis pastrādāto noziegumu skaits, vai arī policija ir spējusi maksimāli izmantot savus resursus.

Saistībā ar izstrādāto mobilo aplikāciju Lūkass komentēja, ka mobilās tehnoloģijas gūst aizvien lielāku popularitāti, un Rīgas pašvaldības policija "iet kopā ar laiku". Aplikācija ļaus iedzīvotājiem sazināties ar pašvaldības policiju, sūtīt fotogrāfijas un videomateriālus, kā arī atrast tuvāko pašvaldības policijas iecirkni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!