Foto: AFP/Scanpix
Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors 3.martā tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā kāds agrāk sodīts vīrietis apsūdzēts par neatļautu psihotropo vielu iegādi, glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā un vielas realizāciju.

Lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka apsūdzētais realizācijas nolūkā iegādājies vairāk nekā 118 gramus metamfetamīnu saturošu, pulverveida vielu, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Daļu vielas, proti, aptuveni 4,4 gramus apsūdzētais par 60 eiro realizējis speciālā izmeklēšanas eksperimenta dalībniekam. Pēc tā apsūdzēto likumsargi aizturējuši.

Apsūdzība celta par noziedzīgu pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3.daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu lielā apmērā.

Par to vīrieti var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Apsūdzētais savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzīst pilnībā, norāda prokuratūra.

Lietu skatīs Rīgas Kurzemes rajona tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!