Pirmdienas, 9.marta, viesnīcā 'Promenade Hotel' Liepājā izcēlies ugunsgrēks. Liesmas izplatījušās 100 kvadrātmetru platībā un no ēkas ugunsdzēsēji evakuējuši desmit cilvēkus, otrdien Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodalās priekšniece Viktorija Gribuste.

Piecstāvu ēkā degusi telpa starp jumtu un piektā stāva griestiem. Ugunsnelaime likvidēta vien ap pulksten otrdienas rītā. Kopumā ugunsgrēka dzēšana ilgusi vairāk nekā četras stundas. Ilgā dzēšana skaidrojama ar ēkas sarežģīto telpu plānojumu.

Gribuste skaidroja, ka telpā, kurā bija izplatījušās liesmas, ugunsdzēsēji nav varējuši iekļūt, tāpēc nācies griestos izveidot vairākas atveres un noņemt ēkas jumta skārdu.

Ēkas aizdegšanās iemeslus patlaban skaidro Valsts policija. VUGD nav informācijas, ka ugunsnelaimē būtu cietuši cilvēki.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāve Signe Šteinberga, pirmdien policija saņēma informāciju, ka pulksten Liepājā, Vecā ostmalā, viesnīcas ēkas bēniņos konstatēts sadūmojums.

Iespējamais sadūmojuma izcelšanās iemesls ir īssavienojums elektroinstalācijā. Tā kā likumsargi nav konstatējuši noziedzīgu nodarījumu, izmeklēšana kriminālprocesā netiks sākta.

Kā notikuma vietā novēroja portāls "liepājniekiem.lv", pēc plkst.23 viesnīca slīga tumsā, jo bija atslēgta elektroenerģija. Uz viesnīcas jumta strādāja ugunsdzēsēji glābēji – viņi uz ēkas jumta Dzirnavu ielas pusē lēja ūdeni.

Tāpat portāls notikuma vietā uzzināja, ka viesnīcā ugunsnelaimes izcelšanās brīdī bijuši divi klienti un abi evakuēti.

Kā informē viesnīcas pārstāvji, šobrīd jau ir uzsākta ugunsgrēka izcelšanās iemeslu izmeklēšana. Viesnīcas vadība izsaka pateicību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam par operatīvo un profesionālo darbu, ar vislielāko rūpību attiecoties pret ēkas vēsturisko mantojumu un tā maksimālu saglabāšanu.

Ugunsgrēku operatīvi izdevās nodzēst, jo nekavējoties nostrādāja gan dūmu detektori, gan arī sprinkleri. Negadījumā skarti pāris viesnīcas numuriņi, kurus plānots atjaunot vēl līdz tūrisma sezonas sākumam.

Uzņēmuma vadība cer, ka viesnīcas darbību varēs atsākt tuvākajās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!