Foto: F64

Kāds agresīvs vīrietis Rīgā, Dzirnavu ielā, netālu no Pulkveža Brieža ielas, izsitis kebabu ēstuves durvju stiklu un tad nelicis mierā divas desmit gadus vecas skolnieces. Abas meitenes metušās bēgt, bet vīrietis dzinies viņām pakaļ. Valsts policija agresīvo vīrieti ne tikai nav notvērusi, bet nobijušās meitenes tēvu pamācījusi bērnu audzināšanā.

Par 11.martā notikušo incidentu portālam "Delfi" pastāstīja meitenes tēvs. Gundars sarunā ar portālu "Delfi" pauda sašutumu par Valsts policijas darbu un komunikāciju ar viņu pēc tam, kad viņš bija ieradies notikuma vietā, lai noskaidrotu apstākļus un pārliecinātos, ka policija agresīvo vīrieti aizturējusi.

Abas desmit gadus vecās meitenes stāvējušas sabiedriskā transporta pieturā, kas atradusies pie kebabu ēstuves Dzirnavu ielā, iepretim 13.vidusskolai. Tur kāds agresīvs vīrietis skaidrojis attiecības ar apkalpojošo personālu, bet mirkli vēlāk nesavaldīgais apmeklētājs izsitis sabiedriskās ēdināšanas iestādes durvju stiklu. Pēc tam vīrietis sācis uzbāzties abām pieturā stāvošajām skolniecēm, portālam "Delfi" klāstīja Gundars. Meitenes metušās bēgt Elizabetes ielas virzienā, bet vīrietis skrējis viņām pakaļ.

Skrienot Gundara meita vēl atbildējusi uz mātes telefonzvanu. Sapratusi, ka meita pēc skolas kavējas, māte zvanījusi, lai noskaidrotu, vai kaut kas nav atgadījies. Bērns pacēlis klausuli un atbildējis, ka nevarot runāt, jo viņai un draudzenei pakaļ dzenoties agresīvs vīrietis. Meitene apstājusies vien tad, kad, paveroties atpakaļ labu gabalu no incidenta sākuma vietas, secinājusi, ka vīrietis vairs nekur nav manāms.

Pēc tam, kad abi meitenes vecāki uzzinājuši par notikušo, Gundars devies uz notikuma vietu, lai noskaidrotu situāciju un uzzinātu, vai likumsargiem vīrieti izdevies aizturēt, taču saskāries ar nepatīkamu situāciju. "Mana meita bija un vēl joprojām ir šoka stāvoklī pēc notikušā. Viņa ir 10 gadus vecs bērns, kas ir pārbijies," meitas reakciju uz incidentu skaidro tēvs, kurš satraucies par sava bērna drošību.

"Atnācis uz notikuma vietu, es redzēju, ka tur jau ieradušies Valsts policijas darbinieki. Ar mērķi uzzināt vairāk par notikušo es piegāju pie policijas "minibusa", kas stāvēja pie ēstuves. Gribēju arī noskaidrot, kāpēc kāds agresīvs vīrietis uzmācies un pēc tam meties pakaļ manam bērnam, kā arī uzzināt, vai policija vīrieti ir notvērusi un aizturējusi," portālam "Delfi" skaidroja Gundars. Taču neko no tā viņš tā arī nav uzzinājis. Policijas automašīnā sēdošā policijas darbiniece uz Gundara jautājumiem atbildējusi visai īsi un nelaipni.

"Īsumā izklāstīju automašīnā sēdošajai policijas darbiniecei to, kas es esmu, un atstāstīju meitas pieredzēto. Taču viņa man jautāja, ko es vispār gribu, un pateica, ka bērni vieni bez vecāku klātbūtnes uz ielas atrasties nedrīkst. Tas arī bija viss," stāstīja uztrauktais meitenes tēvs. Saskaņā ar viņa teikto policijas darbiniece, atbildējusi uz Gundara jautājumiem ar īso repliku, kā būtu audzināmi un pieskatāmi bērni, aizvēra automašīnas logu, tādējādi norādot, ka saruna ir beigusies.

Portāls "Delfi" Valsts policijā noskaidroja, ka likumsargiem agresīvo vīrieti tā arī notvert un aizturēt nav izdevies. Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" sacīja, ka patlaban vīrieša personība vēl nav noskaidrota, taču darbs turpinās.

Attiecīgā iecirkņa vadība izvērtēs notikuma vietā strādājušo Valsts policijas darbinieku rīcību un konkrēto situāciju, solīja Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!