Svētdien, 15. martā, Valsts policija aizturējusi kādu 55 gadus vecu vīrieti, kurš Rīgā, Matīsa kapos, mēģinājis aplaupīt sievieti, pielietojot fizisku spēku.

Ap pulksten 16:30 Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Matīsa kapiem, Rīgā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā. Tur kādai 1945.gadā dzimušai sievietei uzbrucis vīrietis un, pielietojot vardarbību, mēģinājis viņu aplaupīt. Notikušo pamanījuši aculiecinieki, kas uzbrucēju aizturējuši.

Policijas darbinieki izbraukuši uz notikuma vietu, kur iespējamo laupītāju aizturējuši un nogādājuši iecirknī. Aizturētais ir kāds 1960.gadā dzimis vīrietis.

Aizturētais jau agrāk bijis tiesāts par laupīšanām. Vīrietis likumsargiem savu rīcību paskaidroja ar to, ka esot lietojis alkoholu un notikušo neatceroties.

Valsts policija izsaka pateicību aculieciniekiem, kuri nebija vienaldzīgi un palīdzēja notvert laupītāju.

Par notikušo sākts kriminālprocess par laupīšanu. Šādam noziegumam likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!