Foto: DELFI
Policijas darbinieki, meklējot tā dēvēto Imantas pedofilu, pārbaudījusi vairāk nekā tūkstoti cilvēki, noskaidroja policijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas vadītājs Andrejs Sozinovs aģentūrai BNS pastāstīja, ka policija turpina strādāt pastiprināti pedofilijas apkarošanas jomā. Tāpat joprojām ir pastiprināta policijas klātbūtne rajonos, kuros fiksēti pedofila uzbrukumi.

Valsts policija arī ir pateicīga iedzīvotājiem par sniegto informāciju, kas varētu būt noderīga, lai notvertu varmāku.

Iepriekš ziņots, ka Imantā un tās apkārtnē notikuši vairāki uzbrukumi meitenēm, kurus varētu būt veicis viens un tas pats vīrietis.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka kopš Imantas pedofila pirmā nozieguma apritējis nu jau vairāk nekā gads, bet vainīgais joprojām nav nokļuvis policijas nagos. Valsts policija aktīvi turpina meklēt noziedznieku, kurš pastrādājis trīs smagus dzimumnoziegumus pret kopumā četrām mazgadīgām meitenēm, taču līdz šim meklējumi nav bijuši rezultatīvi.

Kā ziņots, jaunais vīrietis tiek meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām četrām meitenēm, no kurām trijām uzbrukts Imantas mikrorajonā.

Pirmie noziegumi notikuši pērnā gada sākumā. Viens no tiem bijis 2014.gada 14.martā ap pulksten 15:00. Toreiz uzbrucējs iegrūdis liftā divas mazgadīgas meitenes un veicis netiklas darbības. Policija jau iepriekš norādījusi, ka noziegumi pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts, kur pastrādāti noziegumi.

Vīrieša upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes. Iepriekš policija paudusi versiju, ka noziedznieks izvēlējies mazas meitenes ar mērķi izvairīties no iespējamas pretdarbības. Pirmie trīs noziegumi pastrādāti Imantā.

Savukārt pēdējais noziegums, par kuru policijai ir aizdomas, ka tas saistīts ar Imantas pedofila darbībām noticis 2014.gada 14.oktobrī, Zasulauka rajonā. Tur seksuāli tika izmantota 13 gadus veca meitene. Uzbrukums noticis ap pulksten 16:20. Toreiz policija minēja, ka nozieguma raksturs un izvēlētais upuris liecinot, ka tas, iespējams, saistīts ar Imantas pedofilu.

Valsts policijas apkopotā statistika liecina, ka 2014.gadā likumsargi Rīgas apkaimē sākuši 52 kriminālprocesus par noziegumiem pret nepilngadīgo un mazgadīgo tikumību un dzimumneaizskaramību jeb par tā saukto pedofiliju. Pēdējos trīs gados šādu noziegumu skaits nav būtiski mainījies. 2013.gadā Rīgas reģionā policija sāka 59 kriminālprocesus par pedofiliju, bet 2012.gadā tie bija 42 kriminālprocesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!