Foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šogad devies dzēst jau 2006 kūlas ugunsgrēkus. Ceturtdien, 9.aprīlī, ugunsdzēsēji sauso zāli dzēsuši 76 reizes.

Saulainā laika, vēja un cilvēku neuzmanības vai tīšas rīcības rezultātā ceturtdien nodeguši kopumā 134 hektāri pērnās zāles, portālu "Delfi" informēja dienesta Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste.

Lielais vējš veicinājis liesmu izplatību un apgrūtinājis ugunsdzēsēju darbu, dzēšot šos kūlas ugunsgrēkus. Visplašākie kūlas ugunsgrēki bijuši Daugavpils novada Kalkūnes pagastā. Tur trīs kūlas ugunsgrēkos nodeguši 60 hektāri. Līdztekus plaši kūlas ugunsgrēki bijuši Līvānos, Zemgales ielā, un Jēkabpilī, Madonas ielā. Katrā no vietām kūla degusi astoņu hektāru platībā.

Savukārt Krustpils novadā nodegusi septiņu hektāru liela teritorija, bet Pārgaujas novada Stalbes pagastā sausā zāle degusi piecu hektāru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Tā apdraud ne tikai cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, bet arī nodara būtisku kaitējumu dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai.

Ugunsdzēsēji aicina brīvdienās iedzīvotājus sakopt nesakoptās un neapsaimniekotās teritorijas bez kūlas dedzināšanas, kā arī būt uzmanīgiem rīkojoties ar uguni.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 108 izsaukumus uz ugunsgrēkiem un 19 izsaukumus uz glābšanas darbiem. 13 no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!