Foto: F64

Otrdienas vakarā Murjāņos uguns nopostījusi dzejnieka Imanta Ziedoņa klētiņu, sociālā tīkla "Twitter" kontā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ugunsdzēsējiem gandrīz pēdējā brīdī izdevies no liesmām nosargāt māju.

VUGD pārstāve Viktorija Gribuste pastāstīja, ka VUGD izsaukums saņemts plkst.16:36. Ierodoties notikuma vietā, secināts, ka deg klēts jumts pilnā platībā – kopējā degšanas platība bijusi 55 kvadrātmetri.

Blakus esošajai ēkai no karstuma sākuši sprāgt stikli, bet dzīvojamajai mājai sācis kūpēt meldru jumts, tādēļ VUGD veicis nepieciešamos pasākumus, lai nepieļautu liesmu tālāku izplatību.

Ugunsgrēks likvidēts plkst.19:10.

Fonda "Viegli" mediju pārstāve Inga Zālīte informēja, ka ugunsgrēks izcēlies Ziedoņa vasaras mājas teritorijā esošajā klētī - šķūnī.

"Neviens cilvēks nav cietis, arī Ziedoņa muzeja ēka un citas ēkas nav skartas. Ugunsgrēka iemesli un zaudējumi tiek noskaidroti," norādīja Zālīte.

Klētij esot noliktavas un darba telpu funkcija, kas ziemas periodā netiek izmantota. Klētī neglabājās muzeja vērtīgie priekšmeti. Klēts ir apdrošināta un tā ir aprīkota ar ugunsdrošības signalizāciju.

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" rūpēsies par klēts atjaunošanu, apliecināja Zālīte.

Murjāņos atrodas Ziedoņa īpašums - vasara māja. Fonds "Viegli" iepriekš plānoja saglabāt māju kā radošas personas autordarbu nemainītā veidā, ar restaurētu klēti un vīziju par sētas papildināšanu ar divām nelielām palīgēkām, kas nodrošinās radošas norises ap māju.

Momentuzņēmums. 7. epizode Imants Ziedonis un viņa māja Murjāņos. from VISSnotiek on Vimeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!