Foto: AFP/Scanpix/LETA

24 gadus vecais Nemo Metlers ir nebinārs dziedātājs, reperis un mūziķis no Šveices. Nemo šogad Šveicei nesa uzvaru "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, kura pēdējo reizi uzvaras laurus plūca tikai 1988. gadā. No Šveices uz Zviedrijas pilsētu Malmi, kur notika dziesmu konkurss, Nemo nokļuva stopējot.

Reizēm rodas mulsums, kā tad pareizi Nemo būtu jāuzrunā, jo latviešu valodā ar nebināru cilvēku uzrunu ir grūtības. Šajā rakstā izmantosim vīriešu dzimti.

Nemo jau agrā bērnībā, precīzāk, no trīs gadu vecuma, sāka apgūt vairākus mūzikas instrumentus: klavieres, vijoli un bungas. Papildus tam četrus gadus Nemo arī mācījās dziedāt operu. Kā "Daily Mail" Nemo teicis: "Deviņu gadu vecumā savā dzimtajā pilsētā es apmeklēju jauniešu operu, un, manuprāt, tas lielā mērā ir ietekmējis manu mūziķa darbu, dzirdot šīs ļoti klasiskās melodijas..."

Taču vēlāk, pusaudža gados, Nemo sācis arī repot un piedalīties dažādos konkursos Šveicē ar paša rakstītām dziesmām. Tieši ar repošanu Nemo kļuva slavens. Varētu pat teikt, ka slava pie viņa atnāca vienas nakts laikā, kad piedalījās Šveices radio stacijas "SRF" repa cīņā. "EurovisionTV" vēsta, ka video, kurā Nemo repo, kļuva virāls sociālajos medijos. Neviens negaidīja, ka pusaudzis, kurš ir mazāks par citiem, ar breketēm uz zobiem un cepuri galvā, spētu tik pārliecinoši un prasmīgi repot.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!