Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jostam Kleinam, kurš uz "Eirovīziju" devās pārstāvēt Nīderlandi, bet pirms fināla tika diskvalificēts, visticamāk, oficiāli izvirzīs apsūdzības "nelikumīgu draudu izteikšanā", ziņo medijs "The Guardian". Zviedrijas policija paātrinātā kārtībā pabeigusi aizkulišu incidenta izmeklēšanu un tuvāko nedēļu laikā Kleins tikšot apsūdzēts.

Zviedrijas policijā vērsās kāda vārdā neminēta "Eirovīzijas" producēšanas komandas pārstāve, kura sūdzējās par "incidentu aizkulisēs", tajā bijis iesaistīts Nīderlandes pārstāvis Josts Kleins. Policija joprojām nepublisko notikušā detaļas, taču tā pabeigusi izmeklēšanu un sagaidāms, ka jau tuvāko nedēļu laikā Jostam tiks uzrādītas apsūdzības un notiks tiesvedība. Notiesāšanas gadījumā viņam draud naudassods.

Zviedrijas policijā gan medijam "The Guardian" neatklāj incidenta būtību, taču apstiprina, ka, visticamāk, tiks uzsākta paātrināta kriminālvajāšana, kas ilgs apmēram sešas līdz astoņas nedēļas, jo lietā nav saskatāms "nopietnāks noziegums". Malmes laikraksts "Sydsvenska" norāda, ka par draudu izteikšanu parasti tiek piemērots naudassods.

Vairāk informācijas par notikušā niansēm atklāj Nīderlandes raidorganizācija AVROTROS. Tā paudusi šoku un nožēlu par Nīderlandes diskvalificēšanu "Eirovīzijā", kā arī aizstāv mākslinieku – Josts neesot pat pieskāries operatorei, kura pret viņu vērsusies policijā. Kleins esot tikai draudoši žestikulējis.

"Josts bija nokāpis no skatuves un steidzās uz "grīnrūmu". Josts vairākkārt norādīja, ka nevēlas, lai tiktu filmēts, taču tas notika. Nosacījumi, kas bija atrunāti jau iepriekš, netika ievēroti," mākslinieka pozīciju pauž Nīderlandes puse.

Pats Josts Kleins medijiem nav komentējis pašu incidentu.

Kā zināms, Nīderlandes dziesma "Europapa" šogad finālā neizskanēja – 26 valstu vietā uz skatuves kāpa 25. Iepriekš Nīderlandes skaņdarbam tika prognozēti lieli panākumi. Fināla vakarā Nīderlandes balsojums gan tika ieskaitīts galarezultāta noskaidrošanā. Šogad "Eirovīzijā" uzvarēja Šveice, bet Latvija ierindojās 16. vietā.

Kādas valsts diskvalificēšana īsi pirms fināla ir vēl nebijis precedents "Eirovīzijas" vēsturē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!