Foto: Shutterstock

Svētdien, 26.aprīlī, ap pulksten 10:40 Rīgā kāds vīrietis ar "Audi A4" reibumā izraisījis sadursmi un pēc avārijas mēģinājis Valsts policijas darbiniekiem dot kukuli 170 eiro apmērā ar mērķi izvairīties no administratīvā soda, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Sadursme notikusi kāda lielveikala Rītupes ielā autostāvvietā. 1954.gadā dzimušā vīrieša vadītā "Audi A4" sadūrusies ar stāvvietā novietotu automašīnu "Mazda", kura triecienā uzgrūdusies ar citu "Audi" markas automašīnu. Ceļu policijas darbinieki ieradušies notikuma vietā un, pārbaudot automašīnas "Audi A4'' vadītāju, viņa izelpā konstatējuši 2,7 promiles alkohola.

Lai izvairītos no administratīvā soda, 1954.gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam devis 170 eiro lielu kukuli. Vīrieti likumsargi aizturējuši un nogādājuši īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Savukārt pagājušajā pirmdienā, 20.aprīlī, ap pulksten 14:20 Mārupes novadā, lidostas "Rīga" teritorijā, Ceļu policijas darbinieki apturējuši 1979.gadā dzimušu vīrieti ar automašīnu "Mercedes Benz". Policistiem radušās aizdomas, ka vadītājs, iespējams, atrodas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē. Lai policijas darbinieki neveiktu pārbaudi, vīrietis policistam devis 50 eiro kukuli.

Vēl kukuļdošanas mēģinājums policijas darbiniekam fiksēts, 21.aprīlī. Ap pulksten 00:45 Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, Ceļu policijas darbinieki par ārējās apgaismes ierīču lietošanas noteikumu pārkāpšanu apturēja automašīnu "Chrysler''. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1992.gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam devis 10 eiro lielu kukuli.

Visos trīs gadījumos policijā sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Šogad Rīgas reģionā aizturēti jau 25 autovadītāji pret kuriem sākti kriminālprocesi par kukuļa došanu.

Par kukuļu došanu pēc Krimināllikuma 323.panta paredzēta kriminālatbildība. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!