Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija pabeigusi pirmstiesas izmeklēšanu vairākos kriminālprocesos saistībā ar Saldus novada Lutriņu pagastā notikušām zādzībām garāžu masīvos, lūdzot prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret kādu jaunieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi norāda, ka zādzības, visticamāk, pastrādājis kāds 20 gadus vecs jauneklis, kurš nesmādējis motorzāģi, auto diskus, degvielu un citas lietas. Aizdomās par līdzdalību vienā no epizodēm tiek turēts arī 1996.gadā dzimis jaunietis.

Atlaužot durvju cemmi, pērnā gada oktobrī garnadzis iekļuvis garāžu masīvā Lutriņu pagastā, no turienes nozogot četrus automašīnas lietos diskus. Aizdomās par nodarīto noziedzīgo nodarījumu tiek turēts 1995.gadā dzimis jaunietis.

Savukārt šogad februārī jaunietis mantkārīgā nolūkā iekļuvis kādā citā, neaizslēgtā garāžā Lutriņos. No tās viņš nozadzis motorzāģi. Aprīlī, uzlaužot durvju piekaramo atslēgu, iekļūts vēl kādā garāžā Lutriņu pagastā. Trešajā epizodē nozagts motorzāģis, krūmgriezis ar piederumiem, kā arī 20 litri degvielas.

Aizdomās par zādzībām likumsargi tur jau iepriekš minēto jaunieti, kurš pēc policijas domām sadarbojies ar 1996.gadā dzimušu vīrieti.

Policija norāda, ka pirmstiesas izmeklēšanā izdevies savākt pietiekamu pierādījumu apjomu, tāpēc kriminālprocesa materiāli nodoti Saldus rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!