Foto: stock.xchng
Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Kapiņos noslepkavotā Jāņa Kalvāna līķi iespējamie vainīgie, slēpjot nozieguma pēdas, sadedzinājuši, bet pelnus izkaisījuši tuvākajā apkārtnē, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka 4.maija vakarā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē tika saņemts iesniegums par 1989.gadā dzimušā Kalvāna bezvēsts prombūtni. Kalvāns 2.maijā aizbraucis ar savu automašīnu "Mercedes Benz" un nav atgriezies. Policija sāka bezvēsts prombūtnē esošas personas meklēšanu. Tajā aktīvi piedalījušies radinieki, vietējie iedzīvotāji, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanās dienesta darbinieki.

Savukārt trešdien, 13.maijā, portāls "Delfi" vēstīja, ka Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Kapiņos bezvēsts pazudušais Jānis Kalvāns atrasts miris, bet Valsts policijā par slepkavību pastiprinošos apstākļos sākts kriminālprocess.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 117.panta 10. punkta – par slepkavību personu grupā. Par to likumā paredzētais sods ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat Laizāne apstiprināja, ka saistībā ar notikušo slepkavību aizturētas trīs personas, kuras atzītas par aizdomās turamajiem. Trešdien visām trim personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

9.maijā meklēšana rezultējusies ar panākumiem, ziņo policija. Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā likumsargi atraduši automašīnas "Mercedes Benz" aizdedzināšanas vietu, automašīnas detaļu atliekas, kā arī cilvēka kaulu apdegušas atliekas.

Neilgi pēc tam uz aizdomu pamata par Kalvāna noslepkavošanu Valsts policija aizturējusi 1992., 1993. un 1997.gadā dzimušus vīriešus, kas, iespējams, 2.maijā nonāvējuši pazudušo puisi. Policija norāda, ka, iespējams, aizturētie vīrieši cietušo piekāvuši.

Lai slēptu nozieguma pēdas, aizdomās turētie vīrieši nogādājuši cietušā līķi un viņa automašīnu uz mežu. Tur to aizdedzinājuši, līķa pelnus izkaisot tuvākajā apkārtnē. Savukārt sadegušo automašīnu vīrieši izjaukuši sagriežot vairākās detaļās un aizveduši uz meliorācijas grāvi un netālu esošo dīķi. Policija norāda, ka ļaundari mēģinājuši slēpt arī dedzināšanas vietu, nosedzot to ar koku zariem.

Policija norāda, ka aizdomās turētās personas aizturētas īsā laika periodā. Vēlāk viņi arī apcietināti un atzinušies pastrādātajā noziegumā. Kā nozieguma motīvu likumsargi min personīga rakstura konfliktu.

Tāpat policija norāda, ka aizdomās turamie rūpīgi izplānojuši nozieguma pēdu slēpšanu un iznīcināšanu, lai maldinātu policijas darbiniekus un maksimāli apgrūtinātu slepkavības izmeklēšanu un lietisko pierādījumu konstatēšanu.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde izsaka pateicību visiem iedzīvotajiem un VUGD darbiniekiem, kā arī bojā gājušās personas radiniekiem par sniegto palīdzību meklēšanas pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!