Foto: LETA

Drošības policija otrdien, 26.maijā, aizturējusi prokrievisko aktīvistu Aleksandru Gapoņenko un sākusi pret viņu kriminālprocesu par darbību, kas apzināti vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu, portālam “Delfi” apliecināja Drošības policijā.

Drošības policija informē, ka tā veikusi tiesas sankcionētu kratīšanu vairākos objektos, kur izņēmusi dažādus priekšmetus. Procesuālās darbības veiktas saistībā ar uzsākto kriminālprocesu.

Pēc nopratināšanas Drošības policija Gapoņenko atbrīvojusi, taču kriminālprocesā viņam piemērots personas, pret kuru uzsākts kriminālprocess status.

Tā kā izmeklēšana joprojām turpinās, Drošības policija patlaban plašākus komentārus nesniedz. Vienlaikus Drošības policija atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr viņa vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Jau ziņots, ka Drošības policija 26.maijā aizturējusi pazīstamo politisko aktīvistu un "Nepilsoņu kongresa" nepārstāvēto parlamenta priekšsēdētāju Aleksandru Gapoņenko. Kā ziņoja portāls "rus.delfi.lv", atsaucoties uz viņa dzīvesbiedres sacīto "IMHOclub.lv", pēc aizturēšanas specdienesta darbinieki arī īstenojuši kratīšanu viņa privātmājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!