Foto: LETA

Valsts policija saistībā ar tā dēvētajiem taksometru kariem Rīgā aizvien vēl notver taksometru vadītājus, kuri piekopj negodīgu praksi un teritorijas dalīšanu. Maija izskaņā likumsargi aizturējuši kādu taksometra vadītāju, kurš sabojājis kolēģa auto, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

23.maija naktī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes policisti Vecrīgā aizturējuši 1963.gadā dzimušu taksometra vadītāju, kurš pārdūris citas firmas taksometra riepu. Aizturētais taksometra vadītājs šādi rīkojies, jo konkurējošās firmas kolēģis savu transportlīdzekli novietojis "svešā" teritorijā.

Par mantas tīšu bojāšanu policija sākusi kriminālprocesu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Apkopojot informāciju par negodīgu taksometru praksi un ar to saistītajiem konfliktiem, policisti noskaidrojuši, ka "taksometru karos" iesaistās gan taksisti no lieliem uzņēmumiem, gan individuālie komersanti. Galvenais konflikta iemesls taksometru firmu starpā saistīts ar teritorijas dalīšanu, skaidro likumsargi.

Teritorijas dalīšana izpaužas kā stāvvietu aizņemšana, nelaižot tajā citus taksometrus. Savstarpējās cīņās par tiesībām uz konkrētu stāvvietu taksometru vadītāji izmantojot gan likumīgus, gan nelikumīgus paņēmienus, tostarp arī transportlīdzekļa riepu pārduršanu.

Valsts policija norāda, ka arī turpmāk aktīvi sekos līdzi konfliktsituācijām saistītām ar taksometriem un to vadītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!