Foto: LETA

Svētdien uz autoceļa Rīga – Liepāja notikusi avārija, kurā viens cilvēks gājis bojā, bet vēl divi cietuši, vēsta portāls "liepājniekiem.lv".

Tiek norādīts, ka pulksten 10.58 operatīvie dienesti – ugunsdzēsēji, policija un Neatliekamā medicīniskā palīdzība – saņēmuši izsaukumu uz Grobiņu. Saņemtā informācija vēstījusi, ka uz autoceļa A9 Rīga-Liepāja pie "Lielās pieturas" noticis smags satiksmes negadījums.

Avārijā sadūrās vieglā automašīna un mikroautobuss. Cietuši trīs cilvēki, no kuriem viens – aptuveni 60 gadus veca sieviete – gājusi bojā.

Kā vēsta ugunsdzēsēju rīcībā esošā informācija, bojā gājusi sieviete, kura pa gājēju pāreju šķērsojusi brauktuvi. Mikroautobuss bija apstājies pirms gājēju pārejas, lai palaistu sievieti, kad vieglā automašīna ietriekusies mikroautobusam aizmugurē un uztriekusi busiņu gājējai.

Kā portālam "Delfi" norādīja Valsts policijā, negadījums noticis Rīgas ielā. 1961. gadā dzimušais "Volvo" automašīnas savienojumā ar puspiekabi-cisternu "Meierling" vadītājs nebija izvēlējies drošu braukšanas ātrumu un distanci. Tādējādi "Volvo" spēkrats sadūries ar priekšā stāvošu "Volkswagen Crafter" automašīnu, kuru vadījis 1971. gadā dzimis vīrietis. Vieglā automašīna bija apstājusies pie apzīmētās gājēju pārejas, lai palaistu gājējus.

Triecienā "Volkswagen Crafter" uzbraukusi 1943. gadā dzimušai gājējai, kura ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā, un 1944. gadā dzimušai sievietei, kura mirusi notikuma vietā.

Slimnīcā nogādāti arī "Volkswagen Crafter" pasažieri - 1945. gadā dzimusi sieviete un 1989. gadā dzimis vīrietis, kā arī "Volvo" vadītājs.

Policija saistībā ar notikušo avāriju sākusi kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!