Foto: stock.xchng
Krimināllietā, kurā par savu divu bērnu noslepkavošanu pērn Baložos apsūdzēta abu zēnu māte, Rīgas rajona tiesā nākamajā tiesas sēdē tiks pratināti apsūdzētās personas kaimiņi.

Kā norādīja apsūdzētās aizstāvis Normunds Duļevskis, otrdien tiesa pabeidza medicīniskā personāla nopratināšanu, papildinot, ka ārstu sniegtajās liecībās līdz šim bijis daudz pretrunu. Advokāts sacīja, ka nākamajā tiesas sēdē, kas paredzēta 8. septembrī plkst.11, tiks nopratināti kaimiņi.

Kopumā Duļevskis izteicās, ka jau no paša sākuma ir uzskatījis, ka šajā lietā būs daudz problēmu, galvenokārt attiecībā uz izmeklēšanas kvalitāti un ekspertīžu kvalitāti. Tāpat advokāts pauda, ka pašreizējais apsūdzībā norādītais nozieguma motīvs, proti, ka sieviete savus dēlus noslepkavojusi, jo bērni traucējuši viņai sakārtot personīgo dzīvi, "neiztur kritiku".

Apsūdzība sievietei ir uzrādīta pēc Krimināllikuma 118. panta, kurā noteikts, ka par divu vai vairāku personu slepkavību pastiprinošos apstākļos personu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pērn nozīmētajā psihiatriskajā ekspertīzē apsūdzētā bērnu māte tika atzīta par pieskaitāmu.

Iepriekš Latvijas Televīzija vēstīja, ka no apsūdzības izriet, ka bērni traucējuši mātei sakārtot personīgo dzīvi. Viņa datorā meklējusi informāciju, kā bērnus nonāvēt. Tas paveikts ar spilvenu, viņus nosmacējot.

Jau ziņots, ka par divu pusotru un trīs gadus veco zēnu noslepkavošanu pērn 10. oktobrī tiek turēta aizdomās viņu māte. Sievietei tiek inkriminēta slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos, un viņai par to draud mūža ieslodzījums.

Iepriekš tika ziņots, ka 1987. gadā dzimusī sieviete nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet bijusi sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!