Foto: PantherMedia/Scanpix
Otrdien, 1. septembrī, Imantā policija aculiecinieku operatīvas rīcības rezultātā nozieguma izdarīšanas brīdī aizturējusi zagli, portāls "Delfi" uzzināja valsts policijā.

Otrdien ap pulksten 12:00 Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti devušies uz izsaukumu Dammes ielā. Aculiecinieki likumsargiem ziņojuši, ka pamanījuši aizdomīgu vīrieti, kurš no pirmā stāva balkona rāpies uz otro stāvu.

Policisti notikuma vietā zādzības brīdī aizturējuši garnadzi. Tobrīd īrietis vēl atradies otrā stāva dzīvoklī, kurā bija iekļuvis, uzlaužot balkona durvis.

Vīrieti policisti nogādājuši Rīgas Kurzemes iecirknī, kur likumsargi noskaidrojuši, ka aizturētais 1990. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš vairākkārt bijis sodīts par zādzībām no mājokļiem.

Aizturētais tikai pirms trīs mēnešiem atbrīvots no ieslodzījuma, kur izcietis sodu par analoģisku noziegumu. Vīrietis savu vainu atzinis un patlaban atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Pret vīrieti policija sākusi kriminālprocesu par zādzības mēģinājumu, ja tas izdarīts, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija izsaka pateicību aculieciniekiem, kuri pamanījuši notiekošo un nekavējoties ziņojuši par noziegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!