Foto: LETA
Ceturtdien, sasaucot pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas serviss" ārkārtas dalībnieku sapulci, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) uz mēnesi no amata atstādinājis valdes priekšsēdētāju Diānu Kozlovsku, portālu "Delfi" informē Rīgas domē (RD).

Viņas vietā Ameriks iecēlis RD Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes apsaimniekošanas nodaļas vadītāju Juri Redzobu par valdes locekli.

Redzoba uzdevums būs veikt pārbaudi un mēneša laikā sniegt detalizētu ziņojumu par notikušo ugunsgrēku Juglas vidusskolā.

Vēstīts, ka ugunsgrēks, kas trešdienas pēcpusdienā izcēlies Rīgas Juglas vidusskolā, visticamāk, izcēlies strādnieku nevērīgas rīcības ar uguni dēļ, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR).

Rīgas vicemērs norādīja, ka ugunsdzēsēji dos savu slēdzienu, taču uzsvēra, ka par 99% ir pārliecināts, ka ugunsnelaime ir remontstrādnieku vaina. "Remontējot jumtu, notikusi strādnieku nevērīga rīcība un 400 kvadrātmetru jumta nav," sacīja Ameriks.

Mācību iestādē pirms deviņiem gadiem ir veikts remonts, taču šogad tecējis jumts, tāpēc sākti jumta remontdarbi. "Uz jumta dedzinot piķi, pāris piles nopilējušas un viss tālāk noticis atbilstoši fiziskas likumiem," iespējamos ugunsgrēka iemeslus skaidrojis Rīgas vicemērs. Vienlaikus viņš norādīja, ka remontdarbi bijuši apdrošināti. Taču minēt kopējos nodarītos zaudējumus Ameriks atturējās. Viņš norādīja, ka patlaban summas nav saskaitītas.

Aptuveni mēneša laikā varētu tikt veikta izmeklēšana par notikušā ugunsgrēka iemesliem un identificētas iespējamās vainīgās personas, norādīja Ameriks. Tāpat aptuveni mēnesi Rīgas Juglas vidusskolas skolēniem nāksies mācīties citās Rīgas skolās.

Jau ziņots, ka trešdien Rīgas Juglas sākumskolas bēniņos, Juglas ielā 27a, izcēlies ugunsgrēks. Evakuēti kopumā 145 cilvēki. Pēc vairāku stundu darba ugunsdzēsējiem vakarā ugunsnelaimi izdevies likvidēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!