Ceturtdien, 16. maijā, ap pulksten 20.54 Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, patrulējot ar dienesta automašīnu, Gulbenes pilsētā pamanīja kādu automašīnu "VW Golf", kuras vadītājs nelietoja drošības jostu.

Lai pārtrauktu likuma pārkāpumu, policijas amatpersonas nolēma to apturēt, taču tās vadītājs uzsāka bēgšanu. Izrādās, viņš pie automašīnas stūres bija sēdies 1,27 promiļu reibumā un, neskaitot bēgšanu, autovadītājs pārkāpa virkni citu noteikumu un viņam šobrīd uzsākti trīs administratīvie procesi.

Bēgošās automašīnas vadītājs Lejasciema pagastā uz autoceļa Vireši – Dūre – Lejasciems, iebraucot ceļa līkumā, zaudēja kontroli par automašīnas vadību, kā rezultātā notika sadursme ar VP transportlīdzekli "VW Transporter". Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cieta policists, kurš vērsās pēc medicīniskās palīdzības.

Pārbaudot vadītāju, konstatēts, ka 1964. gadā dzimušais vīrietis pie automašīnas stūres sēdies, būdams alkohola reibumā – vīrieša izelpā konstatētas 1,27 promiles. Tāpat vadītājs policistiem nevarēja paskaidrot, kādēļ tā rīkojies.

Saistībā ar notikušo policijā šobrīd sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi. Par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, par nepakļaušanos policijas amatpersonu vairākkārtējām prasībām apturēt transportlīdzekli, kā arī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Jāpiebilst, ka izmeklēšanas laikā tiks lemts par soda piemērošanu saistībā ar citiem pārkāpumiem ceļu satiksmē.

VP aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju atcerēties, ka sēšanās pie stūres, esot alkohola reibumā, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana ir bīstama ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, un pārgalvībai var būt traģiskas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!