No 13. līdz 15.septembrim Latvijas Zaļais punkts Rīgā ielūdz uz neparastu ceļojošu izstādi "Atkritumu laikmeta civilizācija - Re:Cilvēki". Izstādes objekti ir divdesmit iespaidīgas, apmēram divus metrus augstas skulptūras, kuras izgatavotas no materiāliem, kurus ikdienā uzskatām par atkritumiem, lai gan tie varētu tikt pārstrādāti un izmantoti vēlreiz. Izstādi bez maksas varēs apskatīt Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra "Origo" no pulksten 11:00 līdz 19:00.

Re:Cilvēku autors ir mākslinieks Egils Mednis. Izstādes objekti ir veidoti no plastmasas pudelēm un maisiņiem, nolietotas datortehnikas, mazajām mājsaimniecības elektroprecēm, televizoru pultīm un nolietotajiem mobilajiem telefoniem, kā arī baterijām. Veidojot šo izstādi, mākslinieks ir radījis vīziju par atkritumu laikmeta civilizāciju – būtnēm, kas klīst pa pasauli nepieņemtas, nesaprastas, praktiski mūžīgas. To vienīgā iespēja, kā pārtraukt savu bezjēdzīgo eksistenci un kļūt cilvēcei noderīgām, ir tikt pārstrādātām otrreizējās izejvielās.

Nobalso par draudīgāko Re:Cilvēku!

Saskaitot tiem piešķirtos punktus, Re:Cilvēki tiks sarindoti pēc draudīguma un pēc kārtas nosūtīti otrreizējai pārstrādei cilvēkiem derīgās lietās, piemēram, jaunā iepakojumā, puķupodos, celtniecības materiālos, T-kreklos, velosipēdos, automašīnās u.c. Savukārt balsotāji saņems Zaļā punkta balvas. Savukārt veiksmīgākie balsotāji saņems balvas no Latvijas Zaļā punkta.

Sadarbībā ar otrreizējo izejvielu apsaimniekošanas uzņēmumu "Eko Reverss" izstādes norises vietā būs iekārtots arī improvizēts nolietoto elektropreču savākšanas punkts, kurā iedzīvotāji bez maksas varēs nodot līdzi paņemtās nelielās elektropreces – nolietotus mobilos telefonus, fēnus, gludekļus, radio aparātus un citas līdzīgas preces.

Nobalso par draudīgāko RE:Cilvēku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!