Foto: Valsts policija

Pirmdien, 9. novembrī, Valsts policija aizturējusi četras personas, no kurām atsavinātas 105 900 nelegālās cigaretes, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Rīgas Latgales iecirkņa patruļpolicijas ekipāža pirmdien Krasta ielā pamanījusi automašīnu "Audi A4". Tā ar aizdomīgu braukšanas manevru pievērsusi policistu uzmanību, kad iegriezās kādā mazākā ielā. Policisti automašīnu apturējuši un pārbaudījuši.

Policistu aizdomas apstiprinājušās, un automašīnā atradušās četras lielas tirgus somas ar 1910 cigarešu paciņām ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kopā policisti atsavinājuši 38 200 cigaretes.

Uz vietas likumsargi aizturējuši un iecirknī nogādājuši trīs automašīnā esošās personas – 1980. gadā un 1983. gadā dzimušus vīriešus un 1970. gadā dzimušu sievieti.

Saistībā ar notikušo policija sākusi administratīvā lietvedību par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Savukārt Ķengaraga iecirknī Valsts policija bija saņēmusi informāciju par nelegālo cigarešu tirdzniecību. Pārbaudot informāciju, likumsargi veikuši divas kratīšanas Ķengaragā, aizdomās turamās personas dzīvesvietā.

Kratīšanā policisti atsavinājuši 67 700 cigaretes ar Baltkrievijas, Krievijas un Kazahstānas akcīzes markām, kā arī piecus litrus nelegālā alkohola.

Pret aizdomās turamo, 1969. gadā dzimušo vīrieti, policija sākusi kriminālprocesu par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un realizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!