Foto: LETA

Pirms diviem gadiem Zolitūdes traģēdijā par cietušajiem atzītie cilvēki ļoti pārdzīvo, ka tiesa sāksies pēc tik ilga laika pēc notikušā, turklāt viņiem būs sāpīgi atkal pārcilāt atmiņas, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja biedrības "Zolitūde 21. 11." vadītāja Regīna Ločmele-Luņova.

Biedrības pārstāve sacīja, ka gados vecākie cietušie baidās nenodzīvot līdz jebkādam tiesas spriedumam krimināllietā.

Jau ziņots, ka mazliet vairāk kā divus gadus pēc traģēdijas 8. decembrī tiesa trīs tiesnešu sastāvā sāks skatīt tā dēvēto Zolitūdes traģēdijas krimināllietu. Uz apsūdzēto sola saistībā ar Zolitūdes traģēdiju nonāks būvdarbu vadītājs un būvuzraugs. Tāpat apsūdzības uzrādītas arī sabrukušā lielveikala "Maxima" ekspertīzes veicējam Andrim Gulbim, būvprojekta vadītājam Andrim Kalinkam un lielveikala "Maxima" būvinženieriem Ivaram Sergetam.

Tāpat apsūdzības uzrādītas kādreizējiem Rīgas pilsētas būvvaldes darbiniekiem - Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas ekspertei Marikai Treijai, Rīgas pilsētas būvinspekcijas priekšnieka vietniekam Jānim Balodim un būvinspekcijas priekšnieka vietniecei Aijai Meļņikovai.

Pie kriminālatbildības saukta arī "Maxima Latvija" darbiniece Inna Šuvajeva.

Savukārt "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers sacīja, ka "Maxima" cietušā statuss esot juridiska nianse, un uzņēmums uz zaudējumu atlīdzību nepretendē. Viņš sacīja, ka tie esot norakstīti.

Patlaban apsūdzētā "Maxima" darbiniece atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, atklāja Vilcmeieres. Viņš sacīja, ka uzņēmums ar viņu uztur kontaktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!