Foto: LETA

Vidzemē un citviet Latvijā parādījušies krāpšanas gadījumi, kad pagaidām nenoskaidrotas persona vai personu grupa uzdodas par elektrouzņēmuma "Latvenergo" darbiniekiem un izkrāpj iedzīvotājiem naudu, brīdina Valsts policija.

Krāpnieki iekļūst cilvēku dzīvesvietās un, iemantojot uzticēšanos, izkrāpj vai nozog naudu, kā arī citas vērtīgas mantas.

Piektdien šāds gadījums reģistrēts Druvienas pagastā. Divas sievietes uzdevušās par "Latvenergo" darbiniecēm, iekļuvušas dzīvesvietā pie kādas sirmgalves un, novēršot uzmanību, nozagušas naudu, informē policija.

Par līdzīgu gadījumu saņemta informācija arī Mārsnēnu pagastā. Tur kādā īpašumā ieradusies krievu valodā runājoša sieviete, kura uzdevusies par "Latvenergo" darbinieci. Krāpniece kā vizītes mērķi minējusi transformatora nomaiņu pagastā un sākusi aizpildīt dokumentu. Pēc tam, iespējams, lai izkrāptu naudu, sieviete lūgusi samainīt 200 eiro, atklāj likumsargi. Īpašuma saimniece lūgumam nav piekritusi, un sieviete devusies projām.

Reģistrētie gadījumi liecinot par to, ka krāpnieki par saviem upuriem izvēlas vecāka gada gājuma cilvēkus. Tādēļ policija aicina iedzīvotājus būt modriem un nekādā gadījumā neielaist savā dzīvesvietā svešas personas.

Saskaroties ar šādām personām, likumsargi lūdz piefiksēt "ciemiņu" transportlīdzekļu numurus un personu individuālās pazīmes. Pēc tam iedzīvotāji lūgti un par šiem gadījumiem nekavējoties ziņot policijai pa tālruni 110.

Tāpat Valsts policija aicina sniegt informāciju arī tos iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par šādiem gadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!