Foto: LETA

1. janvāra Valsts policijas reidā pārbaudīti 4897 transportlīdzekļu vadītāji, no kuriem 14 fiksēti alkohola reibumā, bet pieci autovadītāji braukuši bez tiesībām, portālu "Delfi" informēja Toms Sadovskis, Valsts policijas pārstāvis.

Viņš informēja, ka 0,5 - 1 promile konstatēta pieciem autovadītājiem, 1 - 1,5 promiles konstatētas trim transportlīdzekļu vadītājiem, bet 1,5 un vairāk promiles bijušas sešiem šoferiem.

Savukārt līdz 0,5 promilēm (pieļaujamā alkohola koncentrācija izelpā) konstatēts 11 transportlīdzekļu vadītājiem.

Būtiski, ka pieci (gandrīz trešā daļa) autovadītāji (divas sievietes un trīs vīrieši) bijuši ne tikai reibumā, bet arī braukuši bez tiesībām - par šādu pārkāpumu paredzēta kriminālatbildība, tādēļ pagājušajā diennaktī uzsākti pieci kriminālprocesi par auto vadīšanu reibumā bez tiesībām, portālam "Delfi" skaidroja Sadovskis.

Viņš norāda, ka par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!