Foto: DELFI
Pagājušajā nedēļā kādā dzīvoklī atrasts miris noslepkavotā Rīgas apgabaltiesas tiesneša Jāņa Laukrozes dēls Andris Laukroze.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis portālam “Delfi” apstiprināja, ka 23. janvāra rītā policija saņēmusi informāciju no mediķiem, ka Brīvības ielā kādā dzīvoklī atrodas 1962. gadā dzimuša vīrieša līķis ar šautu brūci galvā. Mediķus izsaucis nelaiķa dēls.

Notikuma vietā policija atradusi pistoli, kas piederējusi nelaiķim un bijusi reģistrēta uz viņa vārda. Gan sākotnējā eksperta sniegtā informācija, gan arī notikuma vietā atrastie priekšmeti liecina, ka vīrietis savā dzīvesvietā izdarījis pašnāvību, skaidro Sadovskis. Patlaban arī galvenā izmeklētāju versija liecina, ka notikusi pašnāvība. Lai pārliecinātos par šo versiju, sākts kriminālprocess, kurā tiek veikta ekspertīze, kas precizēs nāves apstākļus.

Sadovskis ne apstiprināja, ne noliedza, ka 1962. gadā dzimušais vīrietis ir Andris Laukroze.

Savukārt uz jautājumu, vai notikuma vietā atstāta pirmsnāves vēstule, Sadovskis atbildēja noliedzoši. Vienlaikus viņš piemetināja, ka starp atstātajām mantām bijuši dažādi priekšmeti, kas liecinājuši, ka Andris Laukroze gatavojies pašnāvībai. Piemēram, bijusi atstāta informācija par viņa auto signalizācijas īpatnībām, kā arī bija dažādi dokumenti.

Andris Laukroze strādājis AS "Privat Bank" Drošības departamentā.

Atbildot uz portāla “Delfi” jautājumu par to, kāda ir virzība apgabaltiesas tiesneša Jāņa Laukrozes slepkavības lietā, Sadovskis pastāstīja, ka policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldē Jāņa Laukrozes slepkavībā joprojām turpinās izmeklēšana.

Šajā lietā joprojām aizdomās turēto nav.

2001. gadā Jāni Laukrozi ar vairākiem šāvieniem nošāva viņa mājas pagalmā Lāčplēša ielā. Tiesnesi nogalināja ar pašdarinātu pistoli ar klusinātāju, un notikuma vietā policija atrada lodes, patronu čaulītes un ieroci.

Rīgas apgabaltiesas kolēģijas priekšsēdētājs Laukroze nereti uzņēmās sarežģītāko krimināllietu izskatīšanu, kuras izsaukušas plašu rezonansi sabiedrībā. Viņš izskatījis krimināllietas pret narkotiku kontrabandā apsūdzētajiem Latvijas modeļu asociācijas vadītāju Dairu Silavu un Rolandu Prīvertu, Krievijas nacionālboļševikiem un īsi pirms nāves bija paredzējis izskatīt krimināllietu pret krāpšanā apsūdzēto uzņēmēju Armandu Stendzenieku.

Laukroze bija pirmais tiesnesis Latvijā, kas gājis bojā no noziedznieka rokas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!