Valsts policija par preču izkrāpšanu no kāda būvmateriālu veikala Rīgā aizturējusi piecus cilvēkus. Izkrāptie būvmateriāli atgūti un atdoti to likumīgajam īpašniekam, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Pagājušās nedēļas vidū Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Zemgales iecirknī vērsies būvmateriālu veikala pārstāvis. Viņš likumsargus informējis par vairākiem piefiksētiem krāpšanas gadījumiem veikalā Rīgā, Vienības gatvē.

Klients bija pasūtījis dažādus būvmateriālus aptuveni 2500 eiro vērtībā. Pie preces saņemšanas it kā iesniedzis maksājuma uzdevumu un saņēmis preci. Tikai vēlāk veikals konstatējis, ka iesniegtais maksājuma uzdevums bijis viltots un nauda nav samaksāta.

Tajā pašā dienā policisti noskaidrojuši krāpšanā iesaistītās personas un aizturējuši 1987. gadā dzimušo krāpšanas organizatoru. Aizturēti arī citi noziegumā iesaistītie grupas dalībnieki - 1972. gadā, 1991. gadā un divi 1988. gadā dzimuši vīrieši.

Policija informē, ka daļa no aizturētajiem vīriešiem jau iepriekš sodīti par dažādiem noziegumiem, tostarp par narkotisko vielu nelegālu apriti un mantiska rakstura noziegumiem. Aizturētās personas savu vainu izdarītajā noziegumā atzinušas, atklāj policija. Savukārt policisti atguvuši izkrāptos būvmateriālus un atdevuši tos īpašniekam.

Par krāpšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās sākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!