Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļošanu aizturējis Valsts policijas Ekonomisko noziegumu pārvaldes vecāko inspektoru Zauru Bahmudovu, ceturtdien vēsta portāls "Kompromat.lv".

Kā portālam "Delfi" apstiprināja IDB preses pārstāve Diāna Petersa, birojs trešdien aizturējis Bahmudovu. ENAP vecākais inspektors aizturēts par iespējamu kukuļošanu.

Drīzumā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajam, bet līdz tam IDB no plašākiem komentāriem atturēsies, sacīja Petersa.

Valsts policija drīzumā lems par aizturētā ENAP darbinieka atstādināšanu, portālam "Delfi" sacīja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis. Tas tiks darīts pēc lēmuma par drošības līdzekļa piemērošanu.

Valsts policija ceturtdien no IDB saņēmusi informāciju, ka aizturēts ENAP darbinieks. Šis darbinieks ENAP 3. nodaļā ieņēmis vecākā inspektora amatu, un viņa darbs bijis saistīts ar noziegumu pret vidi izmeklēšanu, atklāj policija.

“Katrs šāds gadījums met ēnu uz policiju kopumā un arī uz ENAP. Taču jāuzsver, ka vienmēr esam mērķtiecīgi tiekušies uz negodīgu darbinieku identificēšanu, un sadarbība ar Iekšlietu ministrijas IDB ir veids, kā šādus darbiniekus atklāt,” situāciju komentējis Valsts policija priekšnieks Ints Ķuzis.

"Kompromat.lv" raksta, ka Bahmudova darba kabinetā un dzīvoklī veikta kratīšana, bet pats Bahmudovs ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Atsaucoties uz saviem avotiem, "Kompromat.lv" vēstī, ka Bahmudovs varētu būt aizturēts par nelielas naudas summas pieņemšanu par "kādu pakalpojumu".

31 gadu vecais Bahmudovs pabeidzis Latvijas Universitāti un Valsts policijā strādā kopš 2006. gada.

Darbu policijā ENAP vecākais inspektors savieno ar dīdžejošanu naktsklubos, kur pazīstam kā "DJ ZauR", ziņo "Kompromat.lv".

Iekšējās drošības birojs ir no Valsts policijas neatkarīga iestāde. Biroja darbību uzrauga iekšlietu ministrs.

Valsts policija uzsver, ka jau ilgāku laiku tiek strādāts pie ENAP darba uzlabošanas. Pagājušajā gadā ENAP priekšnieka amatu ieņēma Pēteris Bauska, kurš agrāk strādājis VP Zemgales reģiona pārvaldē. Kopš pagājušā gada pavasara jaunais priekšnieks īstenojis izmaiņas ENAP struktūrā – nepilna gada laikā nomainīti 85% ENAP vadošā sastāva, kā arī darbā pieņemti jauni darbinieki no citām policijas struktūrvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!