Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2015.gada otrajā pusgadā uzsācis 14 kriminālprocesus, liecina informatīvais ziņojums "Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbību no 2015. gada 1. jūlija līdz 31. decembrim", kuru otrdien, 22.martā, skatīs valdība.

No 14 sāktajiem kriminālprocesiem septiņi sākti pēc iegūtās operatīvās informācijas, divi kriminālprocesi sākti resoriskās pārbaudes rezultātā, savukārt pieci kriminālprocesi izdalīti no lietvedībā esošajiem kriminālprocesiem, kas iepriekš arī sākti pēc iegūtās operatīvās informācijas.

Desmit kriminālprocesi pret 18 aizdomās turētām personām nosūtīti kriminālvajāšanai.

Kopumā pārskata periodā KNAB amatpersonas sākušas 129 resoriskās pārbaudes, kā arī pabeigušas 129 resoriskās pārbaudes. Pērnā gada nogalē KNAB Izmeklēšanas nodaļas lietvedība atradās 42 krimināllietas.

Pie nozīmīgākajiem minēts kriminālprocess pret "Latvijas Dzelzceļš" valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni par kukuļa lielā apmērā piedāvājuma pieņemšanu un kriminālprocess saistībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta veiktajiem iepirkumiem par operatīvā autotransporta iegādi un sanitāro pakalpojumu sniegšanu.

Kopumā 2015.gadā KNAB sācis 27 kriminālprocesus un prokuratūras iestādēm kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījis 16 kriminālprocesus pret 33 aizdomās turētām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!