Foto: LETA

Par administratīvajiem pārkāpumiem pusgada laikā naudas sods piemērots 139 amatpersonām par kopējo summu 14 285 eiro, liecina KNAB sagatavotais informatīvais ziņojums "Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbību no 2015.gada 1.jūlija līdz 31.decembrim".

15 amatpersonām lūgts atlīdzināt valstij nodarītos zaudējumus 5641 eiro apmērā. Pamatojoties uz KNAB pieņemtajiem lēmumiem administratīvo pārkāpumu lietās, amatpersonas valsts budžetā ir pārskaitījušas administratīvo naudas sodu kopsummā 14 011 eiro.

Gādājot par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" izpildi, kā arī citos normatīvajos aktos valsts amatpersonām noteikto papildu ierobežojumu ievērošanu, KNAB pārskatā periodā pabeidzis 436 pārbaudes. Atbilstoši savai kompetencei, birojs ir izvērtējis 948 valsts amatpersonu darbību, pārbaudot 1206 amatpersonu deklarācijas.

Saistībā ar likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu, aizliegumu un pienākumu neievērošanu, 217 gadījumos ir sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā, liecina ziņojums. KNAB administratīvā pārkāpuma lietās pieņēmis 238 lēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!