Foto: stock.xchng
Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu tikties ar mērķi stāties dzimumattiecībās, izmantojot komunikācijas tehnoloģijas, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Vīrietis apsūdzēts par to, ka, būdams pilngadīgs, 16 gadu vecumu nesasniegušu personu pamudinājis tikties ar mērķi stāties dzimumattiecībās. Pamudinājums izteikts, sūtot vēstules kādā interneta portālā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais interneta portālā iepazinies ar operatīvā eksperimenta veicēju, kurš bija reģistrējusies kā 14 gadus veca meitene. Abas personas interneta portālā sākušas sarakstīties.

Apsūdzētais apzinājies, ka meitene tobrīd nav sasniegusi 16 gadu vecumu, un laikā no 2015. gada 2. novembra līdz 2015. gada 13. novembrim sūtījis cietušajai personai elektroniskas vēstules. Tajās viņš vairākkārt piedāvājis meitenei satikties un stāties ar viņu dzimumattiecībās par naudu. Tādējādi apsūdzētais vīrietis izdarījis noziedzīgu nodarījumu pēc Krimināllikuma 162.1 panta 1. daļas.

Saskaņā ar Ambulatorās tiesu psihiatriskās ekspertīzes atzinumu apsūdzētais nozieguma laikā varējis apzināties savu darbību, bet nav varējis visā pilnībā savu darbību vadīt. Līdz ar to tas atbilst juridiskajam kritērijam – ierobežoti pieskaitāms.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors krimināllietu nodevis Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!