Foto: DELFI

Valsts policija (VP) Talsu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai martā nodevusi lietu, kurā kāds jauns vīrietis Kurzemē no kāda uzņēmuma izkrāpis 142 tūkstošus eiro, uzdodot par savu sev nepiederošu cirsmu, informēja VP.

Kriminālprocess par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, tika ierosināts pret 1990. gadā dzimušu vīrieti. Viņš kā kāda mežizstrādes uzņēmuma amatpersona 2015. gada aprīlī sniedza nepatiesu informāciju par cirsmas piederību. Vīrietis kādai citai komercsabiedrībai, kura arī nodarbojas ar mežizstrādes darbiem, apgalvoja, ka konkrētās cirsmas izciršanas tiesības pieder viņa pārstāvētajai SIA. Balstoties uz šo, kā vēlāk izrādījās maldinošo informāciju, starp abiem uzņēmumiem tika noslēgts cirsmas pirkšanas-pārdošanas līgums. Pircējs par šo darījumu samaksāja 142 tūkstošus eiro.

Aizdomas par krāpšanu radās brīdī, kad komercsabiedrības darbinieki ieradās iegādātajā cirsmā, lai veiktu mežizstrādes darbus, bet konstatēja, ka izciršanas tiesības šajā vietā tomēr pieder citam uzņēmumam.

Patlaban VP lietu ir izskatījusi un nodevusi to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Aizdomās turētais vīrietis jau agrāk par dažādiem sīkiem pārkāpumiem bija nonācis policijas redzeslokā. Šajā lietā personai pašlaik piemērots drošības līdzeklis mantas arests.

Krimināllikums nosaka, ka par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!