Foto: F64

Otrdien reģistrēti divi smagi traumu gadījumi, kuros bērni krituši no liela augstuma un viņiem konstatētas dzīvību apdraudošas traumas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Viens no negadījumiem noticis Rīgas reģionā, kur cietusi 11 gadus veca meitene. Jauniešu grupa bijusi pamestā ēkā, un, nepamanot ventilācijas caurumu grīdā, meitene kritusi no augstuma, kas varētu būt pat astoņi metri. Meitenei konstatētas nopietnas ķermeņa traumas, viņa smagā stāvoklī nogādāta Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Savukārt Latgales reģionā kāds 13 gadus vecs zēns izkritis pa logu. Zēns ar smagiem ķermeņa ievainojumiem nogādāts Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

Vītola uzsver, ka pieaugušajiem ar bērniem nepieciešams pārrunāt dažādu aktivitāšu drošību.

Aizvadītajā diennaktī arī kāds 32 gadus vecs vīrietis izkritis pa trešā stāva logu. Šī notikuma apstākļi mediķiem vēl nav zināmi. Vīrietim pēc kritiena iestājusies bezsamaņa, kā arī konstatētas smagas traumas, tostarp ļoti smaga galvas trauma. Viņš nogādāts slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1262 izsaukumiem, no kuriem 174 bija saistīti ar dažāda veida traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!